Hoveniersbedrijf Joris van Roosmalen helpt u graag bij de aanleg en het onderhoud van al uw borders. Hoe de border wordt ingericht, hangt natuurlijk in de eerste plaats af van uw wensen, maar ook de ligging en de grootte van de border hebben hier invloed op. Wij begrijpen precies wat er nodig is om een prachtige border aan te leggen én deze te onderhouden.

Wat voor border wilt u?

Een border is niets meer en niets minder dan een strook grond waar planten in staan. Welke planten, dat hangt vooral van u af, en van de ligging van de border: zon, halfschaduw of schaduw. Wilt u een weelderig, bont geheel van planten en bloemen? Of wilt u graag één of twee kleuren de boventoon laten voeren? Door te werken met verschillende planthoogtes creëren we diepte. Om het hele jaar door te genieten van uw border, kunnen we ook planten met verschillende bloeitijden plaatsen. En natuurlijk denken we met u na over de vorm. In een natuurlijke tuin komt een organische vorm beter tot zijn recht, maar als u liever een strak tuinontwerp heeft, zullen de randen van de borders strak en recht zijn.

De aanleg van een border

We beginnen met het ontwerp. Heeft u al een idee of een tekening? Of laat u het volledig aan ons over? We maken een planning voor de grootte en de vorm van de borders, maar ook maken we een kleurenschema en denken we na over plantcombinaties. Daarbij houden we uiteraard rekening met zaken als de groeihoogte en de bloeiperiode van de planten en bloemen.

Voordat we beginnen met planten, zullen we de grond goed voorbereiden: Alles wordt goed omgespit, onkruid en stenen verwijderd en we zorgen er met organisch materiaal voor dat de bodemstructuur en de voedingswaarde van de bodem verbeteren.

Wanneer we de planten zetten, houden we rekening met de groei van de plant. Daarom houden we voldoende afstand tussen de planten. Dat kan soms betekenen dat de border nog even nodig heeft om dicht te groeien. Wilt u dat niet? Dan kunnen we de planten dichter op elkaar plaatsen, maar u kunt er ook voor kiezen om er wat eenjarig groen tussen te zetten zoals bijvoorbeeld tulpenbollen.

Onderhoud van de border

Heeft u een mooie border maar heeft u eigenlijk geen tijd om deze goed te onderhouden? U kunt ons inschakelen voor eenmalig of periodiek onderhoud van al uw borders. We snoeien en bemesten, maar we zorgen er ook voor dat uw border weer onkruidvrij wordt. Wilt u graag een speciaal bewateringssysteem voor uw border? Ook daar kunnen wij u bij helpen.

hovenier den bosch

Neem contact met ons op


    Bekijk ook onze andere diensten