Een heg is een mooie, natuurlijke afscheiding van uw tuin, maar vergt wel het nodige onderhoud. Weet u al wat voor heg u wilt? Of bent u er nog niet helemaal uit? Joris van Roosmalen kan u helpen bij het plaatsen én onderhouden van uw heg.

Kies de juiste heg

Wat voor heg heeft u in gedachten? Wilt u een hoge, een middelhoge of een lage heg? Moet hij wintergroen zijn? Of vindt u afwisseling in kleuren mooi en mag de heg zijn blad verliezen in de winter? En wat moet de functie zijn? Er is natuurlijk ontzettend veel keuze. Alles hangt af van uw smaak en uw wensen. Als u graag snel resultaat wilt, dan is een snelgroeiende haagplant beter. Deze zal wel heel regelmatig bijgesnoeid moeten worden. Een langzaam groeiende heg is veel onderhoudsvriendelijker, maar het duurt even voordat hij volgroeid is.

Aanleg van de heg

Een heg biedt structuur aan uw tuin, maar ook privacy en schaduw. Bovendien houdt een volle haag de wind tegen en hij werkt zelfs geluiddempend. Redenen te over dus voor de aanleg van een mooie heg. Afhankelijk van het doel van de heg maken we een plan voor de aanleg. We kiezen de heestersoort die we gaan gebruiken, bereiden de bodem voor en markeren de lijn waarlangs de heg komt te staan. Vervolgens maken we een geul om de heesters in te planten. Wanneer de hele haag geplant is, vullen we de geul weer.

Onderhoud van de heg

Elke heg heeft onderhoud nodig om te groeien en mooi te blijven. Dat begint al met het bewateren van de pas geplante heg en het zorgen voor voldoende voedingsstoffen. Maar ook onkruid zal regelmatig verwijderd moeten worden. Afhankelijk van de heggensoort moet er ook met enige regelmaat gesnoeid worden op de juiste tijden.

Al dat onderhoud kunnen de hoveniers van Joris van Roosmalen voor u doen. Zo kunt u genieten van een mooie gestructureerde tuin met veel privacy, zonder dat u er omkijken naar heeft!

hovenier tuinaanleg tuinontwerp onderhoud

Neem contact met ons op


    Bekijk ook onze andere diensten